Koledzy Pisze ten post jako ostrzeżenie dla Was i wszystkich którzy szukali by info o firmie lub osobie którą poniżej opiszę.
Pod koniec 2016 roku sprzedawałem swoje poprzednie auto i szukałem kolejnego.
Nie mogłem sobie pozwolić na tradycyjne finansowanie bankowe więc szukałem alternatywy w postani najmu długoterminowego bez banków.
Natrafiłem na firmę:
Goldman Investment Dominik Butlewski z Łodzi.
Oferowali na portalach aukcyjnych swoje auta ale również zajmowali się kupnem wybranego auta i najmem.
Znalazłem Audi które mnie interesowało zgodzili się na sfinansowanie i najem długoterminowy z wykupem.
Spotkałem się z Pełnomocnikiem panem A.Niewiadomskim i podpisaliśmy umowę. Niestety byłem w trasie i spotkaliśmy się pod Łodzią żebym nie tracił czasu na wjazd do miasta (mój błąd).
Firme sprawdziłem w sieci i nic negatywnego nie było a firma istniała od wielu lat.
Po podpisaniu umowy przekazałem 20 000 na poczet najmu jako opłata wstępna czy jakoś tak.
Przelew na konto bankowe Dominika Butlewskiego więc mam wszystkie potwierdzenia.
Nic nie wydawało mi się jakoś mocno podejrzane.
Niestety proces finansowania przeciągał się z tygodnia na tydzień i coraz więcej nieścisłości.
Żeby nie przedłużać.
Auta nie dostałem jak i pieniędzy. Sprawa jest w Sądzie i na policji. Koleś odwalił kilka takich numerów.
MOże mój post pomoże komuś kto będzie szukał info o tej firmie i właścicielu.
Post ma być ostrzeżeniem dla osób szukających alternatywy do banków więc poproszę o darowanie sobie komentarzy że byłem nierozsądny itp. Sytuacja mnie zmusiła do szukania innego finansowania.
Jeżeli ktoś ma podobną sytuacje mogę polecić firmę od której mam wynajęte auto bez żadnych nieścisłości prawnych.