No i o tym mówię. Bierzesz leasing, a nie szukasz dziury w całym.
Moim zdaniem to trochę naiwne podejście. Zwłaszcza, że ceny nowych modeli Audi do niskich nie należą, więc do stracenia jest sporo pieniędzy.
Ja postanowiłem poszukać dziury w całym i porównałem nie tylko oferty cenowe, ale również warunki umów (OWUL) 6 różnych firm. O ile kilka firm zawarło w nich różne niezbyt korzystne dla klienta zapisy, które jeszcze można przełknąć, o tyle OWUL z Audi (VW Bank) to jakaś masakra przypominająca raczej cyrograf niż umowę współpracy. Według mnie, na tle innych firm, ich regulamin jest skrajnie niekorzystny dla klienta i stawia go z góry na przegranej pozycji. A jeśli chodzi o samo traktowanie klientów przez VW Bank, to polecam poczytać na forach. Włos się jeży na głowie.
Ja osobiście rozważałem EFL, Pekao S.A. i Getin, bo te 3 firmy mają najbardziej ludzkie warunki zapisane w regulaminie. Co prawda początkowe oprocentowanie trochę wyższe niż w APL, ale po rabacie od dealera Audi (przypominam - przy APL nie ma rabatów, kupujesz po cenie katalogowej!) finalnie wychodzi taniej. Ja wybrałem Getin i teraz czekam na odbiór auta - niedługo ma przyjechać z fabryki.
A jeśli ktoś woli wierzyć reklamom i podpisywać umowy bez ich czytania - wolna wola. Każdy dba o swoje interesy tak, jak chce